Sunday, June 07, 2009

Piersic a inflorit la Londra


6 iunie, Londra

Piersic a inflorit la Londra

5 Iunie 2009 a fost o seara de suflet la ICR Londra. Invitat al Ambasadei Romaniei la Londra, Florin Piersic soseste dupa o introducere scurta dar inspirata a Excelentei Sale Dl. Ambasador Ion Jinga. Domnia Sa a trecut in revista sirul lung de creatii in care actorul a dat viata unor caractere si personaje devenite modele de viata si istorie pentru multi dintre noi.



Sfirsitul de saptamina ne-a gasit pe multi dintre noi pregatiti de aceasta intilnire ,lasand in urma birourile si oboseala zilei, pregatiti pentru un show regal. Seara a inceput cu emotie de ambele parti ale scenei. Publicul pe de-o parte, frematind in asteptarea unui simbol al filmului si teatrului romanesc , iar Piersic, emotionat pentru aceasta reintilnire intima cu publicului romanesc londonez.
Timp de o ora ne-am destins cu umorul asezat si spumos al glumelor si bancurilor revarsate parca pentru fiecare dintre noi.
Seara si-a depanat apoi evocarile unor clipe de neuitat , petrecute in preajma marilor Maestri ai scenei romanesti . Chiar daca intimplarile s-au petrecut acum 10 sau 50 de ani , prospetimea prezentei si a intelepciunii lor ne-a cucerit cu fiecare nume: Calboreanu, Tanase, Caragiu, Pelea, Radulescu, Nichita, Sorescu, Calinescu. Memoria acestor mari actori a fost evocata cu o dragoste care trece dincolo de moarte ,in eternitate, daruindu-ne in acelasi timp de acolo pilde de prietenie, profesionalism si daruire. Seara ar fii putut incepe din nou daca timpul ar fii permis sa trecem in revista si selectia de filme in care zecile de personaje ne-au cucerit de-alungul vremii , dar am lasat acest rasfat al amintirii pentru alta data .

Cu fiecare poezie daruita audientei , fie ca a fost vorba de Pribeagu, Nichita , sau Paunescu , audienta si-a regasit cu emotie legatura cu sine, cu limba stramoseasca, prietenii , familia si dorul de tara. In acest punct Piersic ne-a revendicat ca fiind ai lui si are dreptate caci stim ca se va intoarce la noi, pentru a gusta impreuna din fructele coapte ale lui Piersic.

Ionela Flood

http://ionelaflood.blogspot.com
www.romanca.co.uk

No comments: