Sunday, July 12, 2009

Votati Parcul National Retezat- pina pe 21 iulie 2009


Dragilor si Dragelor,

O parte din noi chiar am vazut splendorile astea (vezi filmul youtube si pozele) pe viu si marturisesc ca vazandu-le din nou m-a apucat un dor nebun sa ma intorc acolo si sa impartasesc si copiilor secretul acelui colt de rai. Va invit sa votati Retezatul in randul celor 7 noi minuni naturale ale lumii,procedura e mai jos si e f simpla.

De asemenea, va invit sa cititi articolul de mai jos:

Pentru cei ocupati, pe scurt:
Masivul Retezat este singurul obiectiv care reprezinta Romania in cursa pentru CELE 7 MINUNI NATURALE ALE LUMII. Avem timp sa il votam, pana in 7 iulie, pentru a ramane intre primele 77 nominalizari. In cazul in care Retezatul va ajunge printre primele 77 sau chiar 21 de finaliste, acesta va avea enorm de castigat la capitolul imagine (MULTA PUBLICITATE GRATUITA), implicit in ceea e priveste resursele financiare si atragerea atentiei asupra ariilor protejate (dupa cum bine stiti Retezatul este Parc National), deci mai multa protectie oficiala. Organizatorii competitiei, care au desfasurat si competitia CELE 7 MINUNI ANTROPICE ALE LUMII (constructii facute de om) au anuntat ca numarul de turisti a crescut cu pana la 70 la suta, in cazul castigatoarelor. De votat se voteaza simplu, si nu dureaza decat 2 minute. Nu vi se cer decat numele, o adresa de e-mail, varsta si tara .
Aveti 7 voturi si... nu, nu puteti vota Retezatul de 7 ori si nici nu trebuie sa alegeti cate un obiectiv natural de pe fiecare continent. Puneti Retezatul primul, iar apoi alegeti ce va place. Daca vreti, puteti vota, la Republica Moldova , Codri, daca nu alegeti ce va place voua. Mai este si dunarea, insa aceea nu reprezinta Romania , ci mai multe tari europene pe care le parcurge, in drumul ei spre Delta si spre Mare.
Aa, si... nu, nu puteti vota decat o singura data de pe o adresa de mail. Daca vreti sa votati de doua ori va trebui sa puneti alte date personale, ceea ce nu ar fi tocmai corect. Totusi, voi faceti cum credeti ca e mai bine.
Ca sa va conving de frumusetea Retezatului va trimit un link de pe you tube. A fost filmat de Dani Lorincz, un operator tv foarte bun, din Deva, impreuna cu Angi, sotia lui, care face niste montaje de televiziune foarte inspirate.
O sa va placa!
http://www.youtube. com/watch? v=kvhA35F_ nsY


Pentru poze foarte frumoase si alte detalii intrati pe http://www.retezat. ro/index. php/galerie- foto/foto- pnr.html
Iar de votat, aici:
http://www.new7wond ers.com/nature/ en/nominees/ europe/c/ RetezatNationalP arkNationalPark/

DETALIAT, PENTRU CEI CARE AU MAI MULT TIMP.
Masivul Retezat, din judetul Hunedoara, a intrat in cursa pentru CELE 7 MINUNI NATURALE ALE LUMII, ca singurul obiectiv care reprezinta Romania .
In acest moment sunt, in total, 261 de nominalizari din toata lumea, locuri care mai de care mai frumoase, fara indoiala, printre care si Retezatul.
Aceasta este, deja, o performanta extraordinara, insa impreuna putem face si mai mult!
In data de 7 iulie, din totalul de 261 de nominalizari vor ramane in cursa numai primele 77, in functie de numarul de voturi obtinute pe internet.
Ulterior, pana in 21 iulie un comitet de experti va stabili 21 de finaliste, iar selectia finala pentru primele 7 minuni ale lumii va fi facuta tot prin intermediul voturilor prin internet.

Cine si ce anume are de castigat?
M-ati intrebat, unii dintre voi, ce se intampla daca Retezatul va castiga, iesind pe locul intai.
Obiectiv vorbind, este foarte putin probabil sa existe o asemenea sansa pentru Romania ...
Ar insemna, deja, enorm daca muntele nostru ar intra in primele 77 de finaliste, sau chiar mai mult in primele 21. Pana la momentul nominalizarii in primele 261 de minuni ale lumii, Retezatul a adunat peste 20 de milioane de voturi, iar numaratoarea acestora continua... Daca, totusi, Retezatul se va clasa cat mai sus, poate in primele 21, asta ar insemna extraordinar de mult: Parcul National "Retezat" ar avea mult mai multa vizibilitate, prin promovare gratuita, ceea ce ar atrage mai multi turisti, dar si atentia autoritatilor si speram noi, si mai multa protectie pentru aceasta arie protejata superba.
Mai mult, zonele Vaii Jiului si Hateg, ar atrage mai multi bani din turism (in afara de Retezat, judetul Hunedoara are sute de obiective turistice cu un potential urias, insa neexploatate, care ar punea sa vina ca un reinforcement pe partea de oferta turistica, pe langa vizitarea Retezatului) , iar asta ar fi un lucru foarte bun, pentru ca in acest moment Valea Jiului este, realmente o Vale a Plangerii: saracie extrema, niciun viitor.


Detalii foarte amanuntite despre modalitatea de a vota gasiti in pagina Administratiei Parcului National Retezat, care - va spun din proprie experienta - se implica mult, fiind printre putinele autoritati pe care le respect, din pacate sunt foarte putini si ei si nu au suficienta sustinere... ca ar fi foarte multe de facut...
http://www.retezat. ro/index. php/noutati/ 57-comunicate- de-presa/ 69-7-minuni- retezat.html

Articole bine documentate, scrise de Cipri Iancu, cititi pe site-ul EVZ:
http://www.evz. ro/articole/ detalii-articol/ 835302/MINUNILE- NATURALE- ALE-LUMII- Pledoarie- pentru-candidatu ra-Muntilor- Retezat/

Foarte important!
Sa nu va ganditi ca votul vostru nu conteaza, daca o sa vedeti ca Parcul National "Retezat" nu are sustinere oficiala.
Administratorul site-ului organizator al acestei competitii nu a facut inca up-date, insa Florina Crisan, purtatorul de cuvant al Administratiei Parcului National "Retezat", a anuntat, in 10 februarie 2009, ca toate actele si componenta Consiliului de sustinere au fost trimise si inregistrate cu succes la New Seven Natural Wonders.

Ariadna Petri
Societatea Romanca
www.romanca.co.uk

No comments: