Saturday, July 30, 2011

Festivalul International de Folclor Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii/ Braila, 29-30 iulie 2011

Festivalul International de Folclor Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii/ Braila, 29-30 iulie 2011
Pe data de 29 iulie, incepand cu ora 21:30 va incepe festivalul international de folclor Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii, care se va termina pe data de 31 iulie .

Fiind una dintre putinele competitii cu o tematica precisa – sunt acceptate exclusiv cantece de dragoste – festivalul si-a capatat deja un renume printre iubitorii de folclor, astfela ca la aceasta editie participa concurenti din zece tari dunarene.

Acompaniamentul instrumental este asigurat de Orchestra „Lautarii" din Chisinau, condusa de maestrul Nicolae Botgros, iar gazda evenimentului este Iuliana Tudor.

Participanti din Romania, Ucraina, Bulgaria, Slovacia, Serbia, Germania, Austria, Croatia, Ungaria, precum si din Republica Moldova vor da dovada talentului lor in cele doua seri de concurs, precum si la Gala Laureatilor.

Fiecare seara se incheie cu recitaluri ale unor interpreti consacrati: Delia Godja, din Austria, respectiv Petrica Matu Stoian – in seara de vineri, tineri laureati ai marilor festivaluri de folclor din Romania – sambata (seara denumita generic „La brat cu tineretea"), Grupul Vocal al Academiei de Arte din Novi Sad, Serbia, castigator al editiei 2010 a festivalului, respectiv Dumitru Farcas – duminica, dupa Gala Laureatilor.

Una dintre particularitatile festivalului este aceea ca el nu se adreseaza doar tinerilor interpreti, neexistand limita de varsta a concurentilor.

0organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Judetean Braila, Centrul de Creatie Braila si TVR. Parteneri media: RadioTV UNirea si Phoenix Bucuresti

Sursa  www.tvr.ro.
Citat de Radio Tv Unirea www.radiotvunirea.com
Sent from my BlackBerry® wireless device

No comments: