Thursday, May 12, 2011

Societatea ROMÂNCA participa la un eveniment cultural de exceptie la Centrul Cultural "Eugen Ionescu", 17 mai 2011,17.00




COMUNICAT DE PRESĂ

Primăria municipiului Slatina, Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ şi Asociaţia Culturală Center Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România vă oferă prilejul unor întâlniri de suflet marţi, 17 mai 2011.
Cu începere de la ora 17,00 foaierul sălii de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ va fi gazda unui eveniment cultural de excepţie: INTERLUDICA.
În cadrul acestui eveniment veţi putea admira:
- Expoziţia de design absurd a studenţilor anului II Design din cadrul Univesităţii de Artă şi Design Cluj coordonaţi de prof. univ. dr. Cristian Cheşuţ, intitulată LOGICA ABSURDULUI.
- Expoziţia de ilustraţie de carte semnată Cristian Cheşuţ, intitulată MEMORII JUSTIFICATIVE.
- Sub titulatura AUTOGRAFE PE SUFLET veţi fi alături de scriitorul şi dramaturgul Cornel Udrea care vine de la Cluj cu o serie de cărţi dintre care una va fi prezentată publicului slătinean în mod special: Autoflagelează-mă, Silvestra!, apărută la Editura Pro Vita, Cluj. Tot aici va fi lansată şi cartea lui George Smarandache, Ecoul luminii, apărută la Editura Casa Ciurea, Slatina cu sprijinul Societăţii ROMÂNCA, înfiinţată în anul 2005 şi care organizează proiecte şi activităţi pentru membrii săi şi comunitatea din Londra şi Marea Britanie, în încercarea de a păstra vii tradiţiile, cultura şi limba română şi în a le face recunoscute şi respectate în noua ţară adoptivă, Marea Britanie. Va fi prezentă şi reprezentanta acestei societăţi, doamna Ionela Flood care vine din nou la Slatina după lansarea aici a volumelor de poezie „Ţărmurile iubirii“ şi „Parfumul îngerilor“.
- Târgul de carte umoristică HILARIA îşi propune a ne descreţi frunţile cu literatură şi dramaturgie de bună calitate, semnate de nume importante ale literaturii de astăzi.
- Subintitulată Filme la purtător cu Florin Piersic, HARAP ALB CU ... TVA este o prezentare a filmelor în care a jucat actorul Florin Piersic, începând cu Harap Alb.
- La ora ora 18,30 în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ va avea loc un recital extraordinar al actorului Dorel Vişan intitulat CUVINTELE CU OCHII MARI.
Evenimentul se înscrie între cele pe care Primăria municipiului şi Consiliul Local Slatina împreună cu Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ şi Asociaţia Culturală Center Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România le oferă slătinenilor, alături de alte spectacole de înaltă ţinută artistică.

Sunteţi aşteptaţi, ca de fiecare dată, să vă bucuraţi de prezenţa unor invitaţi de marcă ai literaturii, artei plastice şi teatrului.

Valeru Ciurea
George Smarandache

PRIMĂRIA SLATINA
CENTRUL CULTURAL „EUGEN IONESCU“ SLATINA
ASOCIAŢIA CULTURALĂ CENTER INTER ART.
CENTRUL INTERNAŢIONAL DE ARTĂ ROMÂNIA

No comments: