Thursday, November 14, 2019

Participare romaneasca la proiectul European Stând impreuna in solidaritate” - ”Stand together in Solidarity”

Comunicat de presă




Asociația Info-Manager, afiliată Asociației Românca din Londra a participat recent prin doi dintre reprezentanții săi ( Maria Vaida și Alex Cuibus) în localitatea Durres din Albania la proiectul european " Stând impreuna in solidaritate" - "Stand  together in Solidarity", coordonat de către Fundatia Richter- Olanda si partenerii sai , proiectul fiis desfășurat cu susținerea Uniunii Europene în programul Erasmus+ . Proiectul a fost un real succes, iar tinerii implicați au venit din toate părțile Europei. 


Programul intens și diversificat a cuprins activități și jocuri pentru învățarea nonformală, workshopuri de tipul Erasmus și tinerii, vizite de studii în diverse locații ale ONG-urilor din orașele: Berat, Tirana, Durres care se ocupă de copiii proveniți din familii destrămate, de bătrânii fără adăpost, de femeile și fetele abuzate, de copiii emigranților și de aceștia pentru a-i ajuta să găsească un loc de muncă. 


Sub umbrela organizației Quendra, am constatat că voluntarii albanezi ajută oamenii la nevoie. În vizitele de studii am vizitat orașele istorice ale Albaniei, cum ar fi Berat, Tirana, DurresActivitatea a fost un prilej de uniune, solidaritate și prietenie între tinerii care proveneau din culturi diferite, din locuri diferite, cu tradiții culturale  diferite,  iar noi am realizat o prestație considerabilă și o prezentare a României foarte reușită, invitând și în felul acesta tinerii valoroși din Europa să ne cunoască țara, sub emblema: să fim împreună în solidaritate. Fotografiile sunt evocatoare, dovedind eficiența acestui proiect.


Maria Vaida și Alex Cuibus 

Asociatia Info Manager 

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.