Saturday, October 23, 2010

Bursa Gabriela Tudor in management cultural

Buna ziua,

Va reamintim ca data limita de trimitere a dosarelor de candidatura pentru bursa Gabriela Tudor in management cultural in Marea Britanie este 30 octombrie 2010.
Dosarul trebuie completat in limba engleza si trimis la adresa bursa@gabrielatudor.ro. In atasament gasiti formularul de candidatura.

Mentionam ca bursa, in valoare de 2500 £, se va derula în Marea Britanie în perioada iunie-iulie 2011 şi va consta într-un stagiu de formare profesionala cu o durata de patru săptămâni. Bursierul va beneficia de sprijinul unui mentor britanic in persoana dnei. Ghisaline Boddington (director al organizatiei britanice body>data>space).

Alte cinci candidaturi dintre cele trimise pentru acordarea Bursei Gabriela Tudor vor fi selectate pentru programul Manageri culturali romani la Londra, un program lansat în 2010 de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie pentru revigorarea managementului cultural din România, prin stabilirea unor relaţii profesionale care să permită pregătirea unor noi proiecte de colaborare cu mediul cultural britanic.

Rezultatele selectiei vor fi facute publice pina la mijlocul lunii decembrie. Nu ezitati sa ma contactati daca aveti nelamuriri.

Cu consideratie,
Cosmin Manolescu
_______________
Fundatia Gabriela Tudor
director executiv: Cosmin Manolescu
Jules Michelet 3-5, ap. 1, sector 1, CP 22 - 183, Bucuresti, Romania
email: cosmin@gabrielatudor.ro; cosmin@unitedexperts.ro
www.gabrielatudor.ro
www.unitedexperts.ro
www.artistnest.ro

Scoala romaneasca de duminica din Birmingham isi deschide portile!

Dragi romani,

Avem bucuria sa anuntam ca din aceasta duminica, 17 octombrie 2010, incepem la Birmingham scoala romaneasca de duminica. Aceasta isi propune sa ajute la educatia copiilor (dar si a celor mari) din Parohia, comunitatea si regiunea noastra in doua domenii fundamentale: Limba, cultura si civilizatia romaneasca si credinta crestina.

In prima etapa a activitatii noastre, scoala de duminica va functiona intre orele 11.00-13.00. Programul ei va fi adaptat in functie de varsta copiilor prezenti, iar coordonatorii scolii vor fi Cornel si Geanina Grecu, impreuna cu alti voluntari dintre membrii Parohiei noastre. Va fi nevoie neaparat de ajutorul mai multor persoane, mai ales din randul parintilor – Cornel si Geanina vor trimite detalii suplimentare si vor organiza o rota saptamanala atat pentru educatori cat si pentru parintii care ne pot ajuta.

Intentionam in viitor sa extindem activitatea noastra, in functie de cerere si necesitati, cu crearea a mai multe grupe de varsta, cat si cu organizarea de cursuri si activitati si pentru cei mari – exista deja disponibilitatea pentru organizarea de cursuri de limba engleza pentru adulti.
In scurt timp, vom crea o lista de email speciala pentru scoala de duminica, unde toti cei interesati sa poate comunica, schimba impresii si colabora in perioada inevitabil dificila de inceput.

Va rugam pe toti sa cititi cu atentie precizarile de mai jos si sa vedeti daca puteti ajuta cu ceva. Pentru toti cei de pe aceasta lista insa – va rugam pomeniti scoala romaneasca si pe ostenitorii ei in rugaciunile dumneavoastra.

Activitatea la Scoala de Duminica se va desfasura cu incepere de la ora 11 pana la sfarsitul Slujbei Sfintei Liturghii. Deocamdata, in saptamanile cand se slujeste in Worship Room scoala va fi organizata in Oasis Room (parter), iar in saptamanile cand se slujeste in Cadbury Room in Meeting Room (sala de la etajul 2, deasupra Cadbury Room).

Programul de desfasurare este urmatorul:
11 - 11.30 program de activitati la libera alegere, (ex. puzzle biserici, imagini de colorat) - in ideea de a aduna toti copiii pana la ora 11.30
11.30 - 12.00 activitate de invatare (povestire crestina si activitate practica - decorarea unei biserici/icoane - art craft)
12.10 - 12.20 - impartasirea copiilor (difera in functie de felul in care decurge slujba in fiecare duminica). Dupa ce copiii vor invata Tatal nostru, intrarea lor se va face mai devreme, cu scopul de a rosti impreuna rugaciunea.
12.30 - servirea unei gustari de catre copii (fructe si legume proaspete)

In urma propunerlor, lista celor care vor desfasura activitati in cadrul Scolii de Duminica (prin rotatie, 1-2 persoane in fiecare duminica) sunt:
1. dna Mariana Beiu
2. dna Margareta
3. dna Camelia
4. Alexandra
5. Cornel
6. Geanina

Este nevoie sa fie mentionat faptul ca fiecare educator/profesor este necesar a fi insotit de cel putin un parinte in fiecare Duminica, pentru a supraveghea buna desfasurare a activitatilor.

Fie ca Dumnezeu sa binecuvanteze initiativa noastra si sa de dea tuturor intelepciune si har in sustinerea acesteia.

Doamne ajuta!

Pr. Mihai

==================================================

Fr. Mihai-Razvan Novacovschi

rnovacovschi@hotmail.com

Tel: 07890 996889

Parohia Ortodoxa Romana 'Sf. Apostol Andrei', Birmingham-West Midlands

Romanian Orthodox Parish 'St. Andrew the Apostle', Birmingham-West Midlands

Maillist: parohiabirmingham@yahoogroups.co.uk

Website: www.parohiabirmingham.org.uk

St. Francis Hall, University of Birmingham Chaplaincy

Opposite no 100, Edgbaston Park Road, Birmingham B15 2UD

==================================================

Thursday, October 21, 2010

Proiectul „Invitaţie către compozitori”, România 20-27 octombrie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ

“INVITATION TO COMPOSERS“ / „INVITAŢIE CĂTRE COMPOZITORI”

British Council a organizat, în data de 20 octombrie 2010 conferinţa de presă dedicată prezentării în România a proiectului „Invitaţie către compozitori” - un proiect unic, ce se defăşoară în perioada 2009-2011 în trei ţări partenere: Marea Britanie,‪ Franţa şi România.

Organizat de London Schubert Players Orchestra, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Paris şi Asociaţia Info Manager România, cu suportul Comisiei Europene – prin Fondul Cultural European, acest proiect încurajează compozitorii contemporani să creeze lucrări noi, inspirate de ideile muzicale din secolele XVIII, XIX si XX şi să îmbine elemente culturale din propriul patrimoniu cultural.
În România, proiectul beneficiază şi de sprijinul British Council şi de parteneriatul cu Societatea Română de Radiodifuziune.

Lansat în martie 2010, la Royal Academy of Music din Londra, în prezenţa Ambasadorului României la Londra, domnul Ioan Jinga, „Invitaţie către compozitori” va prezenta noi creaţii muzicale, printr-un număr impresionant de concerte, ateliere, seminare, conferinţe şi prezentări de produse audio-vizuale şi de publicaţii, în Marea Britanie, Franţa şi România.
Aventura muzicală pe care o propune proiectul „Invitaţie către compozitori” conduce publicul şi interpreţii la sursa inspiraţiei muzicale, urmărind să creeze o nouă relaţie între compozitori, interpreţi şi publicul ascultător.
Compozitorii vor îmbogăţi repertoriul muzicii clasice europene prin formule instrumentale inedite sau extrem de rare în repertoriul muzicii de cameră. Compoziţiile selectate anual vor fi interpretate în concerte organizate în Marea Britanie, Franţa şi România, pe parcursul a doi ani (2010 – 2011). De asemenea, cele mai bune lucrări vor fi înregistrate şi publicate, prezentate, ca şi creatorii lor, marelui public.
Cinci lucrări aparţinând unor compozitori celebri - Schubert, Mendelssohn, Saint-Saëns, Messiaen şi Enescu, au fost alese ca „modele” de inspiraţie şi sunt interpretate şi înregistrate în paralel cu noile piese.
Publicul va deveni el însuşi parte a procesului de creaţie, participând la dialogul dintre compozitori şi interpreţi în cadrul mai multor seminarii şi ateliere.

"Motivaţia din spatele acestui proiect este potenţialul pentru crearea de oportunităţi pentru mulţi compozitori contemporani în mod simultan. Acesta prevede noi provocări pentru compozitori şi artiştii interpreţi promovând dialogul inter-cultural între compozitori, muzicieni şi public " – Anda Anastasescu, director de proiect.

‪În România, timp de o săptămână, în perioada 20-27 octombrie 2010, proiectul “Invitaţie pentru Compozitori” va prezenta publicului noi compoziţii muzicale în cadrul concertelor, forumului internaţional de compoziţie şi a atelierelor de lucru ce vor avea loc în interpretarea London Schubert Players, astfel:
• Cluj, 21 octombrie în cadrul Festivalului Toamnă Muzicală Clujeană – dezbatere şi concert ;
• Bucureşti, 26 octombrie, la Sala Radio – dezbatere cu publicul şi concert;
• Forumul Internaţional de Compoziţie, 27 octombrie, orele 11:00 – 18:00, în sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică.

Atelierele de lucru susţinute înaintea concertelor şi în cadrul Forumului de compoziţie vor permite un schimb de idei între publicul participant, instrumentişti şi compozitorii Drew Wilson si Mihail Cretu din Marea Britanie.
Publicul este invitat să se alăture acestei călătorii muzicale, ce cuprinde o premieră mondială, 6 compoziţii în premieră românească şi o premieră bucureşteană în interpretarea excepţională a artiştilor: Anda Anastasescu, Ken Aiso, Yuri Zhislin, Dominika Rosiek, Matthew Huber, Mihail Cretu, Helen Pierce şi Mariya Sotirova.

Pentru detalii vã rugãm contactaţi:

IONELA FLOOD
Asociaţia Info Manager
Mobile UK: 00 44 (0)75 15 25 35 84
Mobile RO: 0040 730 268 338
Email: ionela@talktalk.net

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi :

www.invitationtocomposers.co.uk
www.icr.ro/paris/
www.asociatiainfomanager.com

PROGRAM

21 Octombrie 2010
TOAMNA MUZICALA CLUJEANA
Academia de Muzica Gheoghe Dima, Cluj-Napoca
Concert 19.30
Atelier muzical cu publicul 17.00 – intrarea liberă

MENDELSSOHN (1809-1847) - Concert pentru Pian, Vioară şi Coarde
Mihai CRETU (1960 -) - Dans şi Improvizaţie pe un cântec popular românesc pentru Contrabas solo - Premiera Română
Jonathan OSTLUND (1975-) - The Outermost Gate /Poarta cea mai îndepartată - Premiera Română
György LIGETI (1923 – 2006) Balada şi Joc pentru două viori - Premiera Română ; Hommage à Hilding Rosenberg pentru vioară şi violoncel - Premiera Română
Drew WILSON (1960 -) Nocturne with Cloudscape/Nocturnă cu peisaj de nori - Premiera Mondială

INTERPRETEAZĂ:

London Schubert Players
Pian Solo - Anda Anastasescu
Vioară solo – Ken Aiso
Vioară solo şi vioara întâi - Yuri Zhislin
Vioară solo şi vioara a doua - Dominika Rosiek
Violoncel solo – Matthew Huber
Contrabas solo– Mihail Cretu
Viola - Mariya Sotirova

26 Octombrie 2010
Sala Mare a Radiodifuziunii Române, BUCUREŞTI
Concert 19.00
18.00 Atelier muzical cu publicul şi compozitorii britanici Drew Wilson şi Philip Cashian – intrarea liberă

ÎN PROGRAM:

F. MENDELSSOHN BARTHOLDY (1809-1847) - Concert pentru Pian, Vioară şi Coarde
Drew WILSON (1960 - ) - Nocturne with Cloudscape - Premiera Bucureşteană
Carmen Maria CÂRNECI (1957- ) - Quatuor pour Marguerite - Premiera Română
Bjorn Bolstad SKJELBRED (1970- ) Dans l’Ombre du Gibet (Crystals) - Premiera Română
Olivier MESSIAEN (1908-1992) - Quatuor pour la Fin du Temps

Interpretează:

London Schubert Players
Pian solo - Anda Anastasescu
Vioară solo – Ken Aiso
Vioară solo şi vioara întâi - Yuri Zhislin
Violoncel solo – Matthew Huber
Clarinet solo – Helen Pierce
Vioara a doua - Dominika Rosiek
Violă - Mariya Sotirova
Contrabas – Mihail Creţu

27 Octombrie 2010
Forumul Internaţional de Compoziţie,
Universitatea Naţională de Muzică, sala “George Enescu” – orele 11:00-18:00, intrarea liberă.

Forumul de compoziţie va fi prezidat de domnul Dan Dediu, rectorul Academiei de Muzică din Bucureşti şi domnul Philip Cashian, şeful catedrei de compoziţie de la Royal Academy of Music din Londra. Vor fi prezenţi compozitori şi muzicologi consacraţi, studenţi şi publicul meloman.

Vã aşteptã cu drag în lumea muzicii!

Echipa proiectului „Invitaţie către compozitori”, România

Mobile UK: 00 44 (0)75 15 25 35 84
Mobile RO: 0040 730 268 338
www.asociatiainfomanager.com

FINANTATORI:
European Union Culture Fund, Programme 2007-2013
London Schubert Players Trust
Lionel Tertis Foundation, London
Institutul Cultural Roman, Paris
Institutul Cultural Roman, Londra
Asociatia Info Manager, Bucuresti

SPONSORI SI PARTENERI:
British Council Romania
Universitatea de Muzica Bucuresti
Exclusive Holidays
Hotel Rembrandt
Opus Musica
Ambasada României in Marea Britanie
Ambasada României in Franţa
Universite Paris 8
Academia de Muzica Gheorghe Dima Cluj
Fundaţia Tertis
Music Information Centre Norway
Românca Society
Radio Ciocârlia
Asociaţia Adolescentul
Pro Diaspora

PARTENERI MEDIA:
Radio Romania Cultural
Radio Romania Muzical
Radio Romania Actualitati
Radio Romania International
RADOR
Romanian Global News
Fadere
Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni
Turism si Afaceri
Unifero
Aşii României
Starpress
Reţeaua Literară
Revista Vatra Veche
Fundatia Asturian
Fundaţia Heron
Asociaţia Unirea Viena
Diaspora
Ziarul Romanesc
Diaspora Online
Românul
Nou Horizont
Niram Art
Revista Oglinda

SUPORTERI:
Români Online
Români in UK
Stewart’s Melville College Edinburg
The Griffon Partnership Norfolk

Monday, October 18, 2010

Intalnire-invitatie cu organizatorii proiectului european muzical Invitation to Composers

Buna ziua,

Avem placerea de a va invita la o intalnire cu organizatorii evenimentului muzical Invitation to Composers - un proiect european initiat de initiat de catre London Schubert Players Trust in 2009 si dezvoltat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman Paris si Asociatia Info Manager din Bucuresti, cu suportul Comisiei Europene.
Acest proiect incurajeaza compozitorii contemporani sa scrie lucrari noi, inspirate de ideile muzicale din secolele XVIII, XIX si XX, imbinand elemente culturale din patrimoniul propriu.

Activitatile din Romania sunt sprijinite de British Council si Radiodifuziunea Romana.

Doamna Anda Anastasescu, pianist, fondator si director muzical al orchestrei de camera London Schubert Players, va fi prezenta la aceasta intalnire, in calitate de director al proiectului european Invitation to Composers. Alaturi de dansa, vor fi doi dintre muzicienii participanti in acest proiect - compozitorul si contrabasistul Mihail Cretu si compozitorul Drew Wilson din Marea Britanie. Toti trei, impreuna cu doamna Ionela Flood, reprezentand Asociatia Info Manager din Romania, va vor da detalii despre activitatile din Romania ce se vor desfasura in perioada 20-27 octombrie si vor raspunde intrebarilor dumneavoastra.

Intalnirea va avea loc in data de 20 octombrie, ora 10.00, la sediul British Council - biblioteca @British. Va rugam sa ne confirmati participarea pana maine, 19 octombrie, ora 17.00, la adresa de e-mail luise.vuiu@britishcouncil.ro, sau la nr. de telefon 0724 288 881.

Va asteptam cu drag.


O zi buna,
Luise Vuiu

Luise Georgiana Vuiu
Head Strategic Partnership and Marketing

British Council | Romania | Calea Dorobantilor 14, Bucharest 010572
T +40 (0)21 307 9600, +40 (0) 307 9621 | M +40 (0)724 288 881
F +40 (0)21 307 9601 | BCTN 4401121
E luise.vuiu@britishcouncil.ro | www.britishcouncil.ro

Invitation to Composers beneficiaza de suportul urmatoarelor organizatii:



ORGANIZATORI: London Schubert Players Trust în parteneriat cu Institutul Cultural
Român Paris şi Asociaţia Info Manager din Bucuresti , cu suportul Comisiei
Europene.

FINANTATORI:
European Union Culture Fund, Programme 2007-2013
London Schubert Players Trust
Lionel Tertis Foundation, London
Institutul Cultural Roman, Paris
Institutul Cultural Roman, Londra
Asociatia Info Manager, Bucuresti


SPONSORI SI PARTENERI:
British Council Romania
Universitatea de Muzica Bucuresti
Exclusive Holidays
Hotel Rembrandt
Opus Musica
Ambasada României in Marea Britanie
Ambasada României in Franţa
Universite Paris 8
Academia de Muzica Gheorghe Dima Cluj
Fundaţia Tertis
Music Information Centre Norway
Românca Society
Radio Ciocârlia
Asociaţia Adolescentul
Pro Diaspora

PARTENERI MEDIA:
Radio Romania Cultural
Radio Romania Muzical
Radio Romania Actualitati
Radio Romania International
RADOR
Romanian Global News
Fadere
Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni
Turism si Afaceri
Unifero
Aşii României
Starpress
Reţeaua Literară
Revista Vatra Veche
Fundatia Asturian
Fundaţia Heron
Asociaţia Unirea Viena
Diaspora
Ziarul Romanesc
Diaspora Online
Românul
Nou Horizont
Niram Art
Revista Oglinda


SUPORTERI:
Români Online
Români in UK
Stewart’s Melville College Edinburg
The Griffon Partnership Norfolk

Saturday, October 02, 2010

Young people's views on the big society to be presented to government - deadline 10th October

By Gabriella Jozwiak
Children & Young People Now
24 September 2010

The British Youth Council (BYC) is gathering young people's opinions on the big society agenda for presentation to the Prime Minister.

An online survey for under-25s has been launched on the charity’s website as part of its Big Listen campaign.

"We believe it is important and productive that decision-makers and government listen and engage the next generation in politics and democracy," said Liam Preston (24), BYC chair. "We are calling on young people to take part to ensure their views are represented."

The survey asks young people about their relationship with their local area and how easy they feel it is to speak up as a young person. It invites respondents to indicate whether they are willing to take part in "big society ideas", such as volunteering and setting up neighbourhood groups.

It also questions if the National Citizen Service (NCS) is a good idea and if respondents would like to take part, or whether they see difficulties in getting involved.

"BYC will present the findings to the Cabinet Office in November," said Preston. "We hope the government will take the opportunity to not only note these views, but to enter a dialogue with young people and include us in development of youth policies."

The project was developed after a conference held by the organisation in August, where young people raised concerns that the government is funding the NCS at the expense of existing provisions for young people.

The survey closes at midnight on 10 October.

Barbara Shelton
Development Officer - Networking & Engagement

Friday, October 01, 2010

Conclusions du Forum Multiculturel pour un développement durable

Salutations distinguées de la part de M. Florin Paun, Fondateur du Forum
Multiculturel pour un développement durable et du Think Tank Club de Bucarest
(CELIDEA)


La 7e édition du Forum Multiculturel pour un développement durable organisée le
25 septembre au Palais de la Découverte à Paris a montré l'importance des
cadres et étudiants multiculturels non seulement pour contribuer à la
performance des entreprises et des institutions mais aussi dans la promotion des
valeurs compatibles avec un développement durable dans le monde entier.

Organisé par le Think Tank International Club de Bucarest (CELIDEA) avec le
soutien de la Fondation Renault, cet évènement annuel représente à travers son
réseau de relations avec le monde d'affaires et politique en Europe, un fort levier pour l'image des étudiants et cadres étrangers en Europe ce qui doit etre utilisé pour la valorisation de vos candidatures et profiles multiculturels.

Si en 2004, l'année de naissance du Club de Bucarest et de cet évènement (en
présence de Dominique Strauss Kahn et Cathérine Lalumière) peu d'entreprises et
des institutions étaient convaincues de la valeur des cadres multiculturels,
voila que le Forum en 2010 a montré le soutien que les grandes écoles, les
institutions et les entreprises apportent, à travers leur programmes de
développement international et stratégies en faveur de la diversité, aux enjeux
de reconnaissance des valeurs des étudiants et cadres multiculturels.

Les candidatures des multiculturels peuvent s'appuyer sur les avancés des
travaux du Forum
Multiculturel pour un développement durable sachant que les profiles
multiculturels sont devenus un levier de la croissance et de la performance des
entreprises.

Dans ce cadre valorisant, le Forum offre en exclusivité pour les participants
chaque année, à travers l'accueil du Salon de Recrutement Multiculturel,
l'opportunité d'accéder à des rendez-vous individuels de recrutement suite à la
recommandation du Forum Multiculturel pour un Développement durable. On a
eu l'opportunité d'inscription pour les rendez-vous individuels dans le cadre
du Forum pour bénéficier de ces recommandations et donc des rendez-vous
individuels. 42 inscrits ont été retenus et nous allons les contacter
individuellement pour les informer de la suite de nos recommandations auprès des entreprises choisies mais aussi auprès des autres entreprises qui nous demande notre
recommandation.

En effet, les entreprises qui recoivent des centaines de candidatures, préfèrent
bénéficier de notre recommandation pour envisager de prendre en compte les
candidatures concernant les profiles multiculturels. L'éfficacité des Salons de
recrutement classique est mise en cause aujourd'hui vu l'approche de "vente en
masse des candidatures" ce qui ne valorise pas l'individu avec ses spécificités
qui font sa valeur. Le Forum est organisé en complémentarité avec ces salons de
recrutement classiques, en offrant une stratégies innovante de ciblage et
valorisation de chacune des candidature après avoir organisé les détails pour
une meilleur visibilité auprès des recruteurs. Le thème de l'édition 2011 va
permettre l'intervention des DRH en France et à l'international.

Vous avez la présentation du Forum 2010 en attachement et nous préparons
l'édition spéciale du GUIDE MULTICULTUREL (qui va regrouper chaque année des
partenaires et des acteurs qui soutiennent la valorisation des candidatures
mutliculturels en Europe).

Bien cordialement,
Ingrid Vaileanu Paun
Directrice du Forum Multiculturel pour un développement durable
00 33 685432789
00 33 685432789

Europa fără frontiere – Dezbatere cu privire la beneficiile liberei circulaţii a forţei de muncă între graniţele Uniunii Europene

14 octombrie 2010 – Ambasada României la Londra, Mişcarea Europeană – Londra şi Reprezentanţa Comisiei Europene la Londra organizează dezbaterea cu tema „Europa fără frontiere – Beneficiile liberei circulaţii a forţei de muncă în Uniunea Europeană”, la sediul situat în 1 Belgrave Square, SW1 8PH.

Evenimentul va fi urmat de o recepţie.

Program:
Înregistrarea participanţilor: 18.30-19.00
Dezbatere: 19.00-20.00
Recepţie: 20.00-21.00.

Vă rugăm să confirmaţi participarea până la data de 10 octombrie 2010, la adresa de e-mail: social_affairs@roemb.co.uk

Cristina-Narcisa Nita
Press Attaché
Embassy of Romania in the UK

www.london.mae.ro